معرفی موسسه

ایده شکل گیری موسسه خیریه دانشجویی "دست یاری به دشتیاری" از دل یکی از اهداف کانون فرهنگی خیریه دانشگاه علامه طباطبایی بیرون آمد. این کانون که به همت جمعی از دانشجویان در مهرماه ۱۳۹۳ تشکیل شد، با شعار فرهنگ سازی عمل خیرخواهانه در جامعه دانشجویی، در زمینه محرومیت‌‌ زدایی از مناطق محروم هم فعالیت می‌کرد. در یکی از طرح‌های همیشگی کانون به نام «سهم من از تحصیل تو» که ابتدای هرسال تحصیلی کتاب‌های آموزشی نو و دست دوم برای مناطق محروم جمع‌آوری می‌شد، یکی از دانشجویان بلوچ دانشگاه علامه که متولد و ساکن دشتیاری بود، از این منطقه و وضعیت سخت زندگی مردم خبر داد. منطقه‌ای که حتی یک کتابخانه ندارد و دانش‌ آموزان از ابتدایی‌ترین امکانات آموزشی بی‌بهره‌اند. بنابراین بخشی از کتاب‌های جمع آوری شده، به دشتیاری فرستاده شد. یک سال بعد خبر رسید که ارسال کتاب‌های کمک آموزشی سال قبل در ارتقا معدل و قبولی دانش آموزان در کنکور سراسری تاثیر زیادی گذاشته.

مجموع این اتفاقات سبب شد که برای آشنایی بیشتر با دشتیاری و به بهانه اهدای هزار جلد کتاب برای دانش آموزان، مقدمات اولین سفر به آنجا فراهم شود.

دشتیاری منطقه‌ای وسیع و کم برخوردار بود که علاوه بر ضعف شدید زیرساخت آموزشی با فقر فرهنگی و معیشتی مواجه بود و بسیاری از مردم منطقه از ساده‌ترین امکانات معیشتی محروم بودند.

این اولین مواجه دانشجویانی بود که از دل پایتخت به آنجا سفر کرده‌ بودند و بیشتر آن‌ها تابه حال چنین تجربه‌ای از مناطق محروم کشور نداشتند. این سفر سرآغاز راهی شد که محرومیت زدایی علمی و فرهنگی از دشتیاری را اولویت اقدامات کانون خیریه قرار داد .

طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ علاوه بر حمایت آموزشی از طریق توزیع لوازم التحریر، اردوهای آموزشی- انگیزشی و فرهنگی با حضور بیش از ۱۵۰ دانشجو، استاد دانشگاه و کنکور برگزار شد.

در اقدامی دیگر پایش جامع دهستان پیرسهراب برای شناسایی دقیق نیازهای آموزشی و چالش‌های منطقه تهیه شد که دربرگیرنده مشخصات مدارس، وضعیت امکانات موجود و امکانات مورد نیاز بود

نتیجه این پایش لزوم توجه به زیرساخت آموزشی را در کنار سایر فعالیت های محرومیت زدایی نشان داد. همین موضوع جمعیت دانشجویی آن روزها را که در آستانه فارغ التحصیلی بودند ترغیب کرد تا فعالیت در دشتیاری را به شکل رسمی و با توان بیشتر ادامه دهند. بنابراین موسسه دست یاری به دشتیاری با شماره ثبت ۴۳۱۲۱ در آبان ماه ۱۳۹۶ به عنوان سمن با هدف محرومیت زدایی علمی فرهنگی از منطقه دشتیاری(بزرگترین و کم برخوردارترین منطقه آموزشی کشور) در وزارت ورزش و جوانان به ثبت رسیده و تاسیس شد. سه واحد اصلی مدرسه سازی، مدرسه یاری و مدرسه داری در موسسه شکل گرفت. با گذشت زمان و به فراخور اثرگذاری معضلات و آسیب ها بر امر آموزش، وقوع بلایای طبیعی و شیوع بیماری کرونا، دو واحد توانمندسازی روستایی و بهداشت و درمان نیز تشکیل شد و در حال حاضر فعالیت موسسه در پنج بخش اصلی پیگیری می شود.

حسین علیمرادی

متولد ۱۹ خرداد ۱۳۷۴ ، دانش آموخته رشته حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی و از اولین کسانی که در شکل گیری کانون خیریه دانشگاه نقش و مدتی دبیری آن را بر عهده داشت. پس از آشنایی با منطقه دشتیاری عزم خود را در بهبود وضعیت آموزشی منطقه به کار گرفت. پایش جامع پیش گفته در دهستان پیرسهراب در خصوص امکانات آموزشی مدارس حاصل تلاش و حضور مستمر حسین در دشتیاری بود و پس از سه سال فعالیت آموزشی در منطقه به این نتیجه رسیده بود که برای دست یابی به توسعه پایدار و تداوم اثربخش فعالیت های آموزشی در دشتیاری، نیاز به توسعه زیرساخت آموزشی است که مهمترین آن ساخت مدارس استاندارد و فراهم کردن امکانات بنیادین تحصیل است. بنابراین در آبان ماه ۱۳۹۶ اقدام به ثبت موسسه "دست یاری به دشتیاری" نمود و مدیریت آن را بر عهده گرفت. حسین بیش از ۴۰۰ روز را در دشتیاری سپری و تمام اقدامات عمرانی و آموزشی را به صورت حضوری و مستمر پیگیری و کنترل می کرد. طی پنج سال فعالیت مستمر در منطقه ی دشتیاری توانست ۵ مدرسه را به طور کامل ساخته و تجهیز نماید و مقدمات ساخت 16 مدرسه را نیز فراهم کند. اما در 8  آذرماه ۱۳۹۸و در کمال بهت و ناباوری هنگامی که برای سرکشی به مدارس و آماده سازی مقدمات افتتاح چهار مدرسه به منطقه دشتیاری سفر کرده بود، طی سانحه تصادف آسمانی شد. در حال حاضر موسسه دست یاری به دشتیاری که ثمره ی سال ها تلاش او بود توسط سایر اعضا و خانواده او و با انگیزه ای دوچندان به فعالیت خود در منطقه ادامه می دهد .اگرچه حضور حسین در دشتیاری عمر کوتاهی داشت اما تاثیر تفکر و اقدامات او در منطقه عمیق، ماندگار و ابدی است.